ros

Menyemai ros melalui keratan batang

Pagi petang siang malam hujan. Sekejap2 lebat. Kempunan rozi nak berkebun. Sempat la juga curi2 keluar belek2 ros kesayangan rozi yg sedang membesar. Habis terkulai batang ros yg lembut tu. Tapi nasib baik masih selamat dari diserang penyakit. Maklumlah musim hujan ni banyak kemungkinan terkena serangan serangga dan kulat. Biasanya black spot yg suka sgt …

Menyemai ros melalui keratan batang Read More »

Cabaran menanam ros kini bermula

Wahh cabaran tu..mcm payah sgt kn..smlm duk saja-saja aku google la pasal ros garden ni..tersangat lah menjadi inspirasi bila tgok garden otai-otai ros ni..kat oversea tak aci..sana campak je boleh hidup..tp time spring la..ni kat malaysia ok..actually keterujaan aku bermula dgn ros garden kakak aku..besar-besar uols ros dia..segar bugar..lalu dari situ terdetik la dijiwa nak …

Cabaran menanam ros kini bermula Read More »