mygarden

Menyemai ros melalui keratan batang

Pagi petang siang malam hujan. Sekejap2 lebat. Kempunan rozi nak berkebun. Sempat la juga curi2 keluar belek2 ros kesayangan rozi yg sedang membesar. Habis terkulai batang ros yg lembut tu. Tapi nasib baik masih selamat dari diserang penyakit. Maklumlah musim hujan ni banyak kemungkinan terkena serangan serangga dan kulat. Biasanya black spot yg suka sgt …

Menyemai ros melalui keratan batang Read More »

Edible garden will be my next project

Assalamualaikum WBT.. Sejak dua tiga hari ni aku asyik melayan hp search internet sambil rehat2.. apa yg aku duk search?? semuanya pasal cara-cara tanam sayur dan cara menghapuskan makhluk perosak.. since business aku under renovation ni, boleh la aku buat project2 lain tanpa ganguan.. jadi, aku plan lepas ni nak sempurnakan edible garden aku dengan …

Edible garden will be my next project Read More »

Hatiku berbunga-bunga..

  Assalamualaikum dan salam bahagia dariku.. BUNGA..melambangkan kewanitaan, kebahagiaan, keindahan dan segala aspek kecantikan..dan bila aku mula meminati bunga apakah sebenarnya yg terjadi..sesuatu yg hampir pasti tidak mungkin terjadi pada diri aku..haha..aku dah tak kisah..aku terlalu meminati bunga sekarang..kalau dulu aku asyik diperli en.hubby sbb setiap bunga yg aku beli confirm mampus.. TAPI skrg…no more…aku …

Hatiku berbunga-bunga.. Read More »

Cabaran menanam ros kini bermula

Wahh cabaran tu..mcm payah sgt kn..smlm duk saja-saja aku google la pasal ros garden ni..tersangat lah menjadi inspirasi bila tgok garden otai-otai ros ni..kat oversea tak aci..sana campak je boleh hidup..tp time spring la..ni kat malaysia ok..actually keterujaan aku bermula dgn ros garden kakak aku..besar-besar uols ros dia..segar bugar..lalu dari situ terdetik la dijiwa nak …

Cabaran menanam ros kini bermula Read More »