KESAH family AKU daa

menjelang perpisahan..

Salam pada bloggers atau si pembaca misteri yang masih sudi membawa diri anda ke blog DuniaIlusiku. ini bukan kisah sedih tapi mungkin menyedihkan..maaf aku tak dapat nak update blog sejak bercuti ni. akibat berpindah umah, aku terpaksa menggunakan mobile network yang sudah tentu macam si siput yang tengah posa merangkak lemah..adeh si siput pun reti …

menjelang perpisahan.. Read More »

happy father’s day

hai guys..selamat berhujung minggu..dalam busy2 nak menghadapi final exam, hati aku tak senang klu tak wat entry ni..hurmm walaupun ianya sekadar ucapan tapi bagi aku ia sesuatu yang bermakna…ini lah peluang untuk aku ucapkan selamat hari bapa..sejak kecil aku tak pernah berpeluang mendengar mahupun mengungkapkan perkataan ayah. mungkin sudah takdirku. namun kini aku bersyukur diberi …

happy father’s day Read More »

bersamamu jalan-jalan…

halooo…wahh busy betul aku minggu nih..x smpt pn nk jenguk2 blog kawan2 apatah lg nk posting pnjg lebar…wlupun mcm mna pn aku nk masukkn jugak entri ni sbgai kenangan2 sok lusa kot2 la aku lupa..huhu….keh, last weekend aku blik kelantan ada hal skit nk settlekan..leh la aku jumpa my comel tu n ofcoz la my …

bersamamu jalan-jalan… Read More »

Koleksi Raya 2010

hrmmm raya kali ni mmg masih terasa kesunyian atas ketiadaan ibu tercinta yang telah pulang ke rahmatullah dan tahun ni adalah kali pertama aku berada di negeri orang tatkala takbir raya bergema di televisyen. maklumlah dah kahwin ni kena lah share raya kn..klu cina ngan melayu bleh Kongsi raya ini kan pula suami isteri.huhuhu…walaupun aku …

Koleksi Raya 2010 Read More »

Bubur Lambuk Resipi Mak

Ternyata diriku sgt merindui arwah mak. airmata masih membasahi pipi tatkala kenangan dulu menerpa. namun aku tahu masa takkan mungkin kembali. hidup terpaksa aku teruskan jua. dulunya aku memang tak pandai masak. mak dan kakak yang selalu masakkan untuk aku. kalau bab lain aku memang tak bermanja.tapi bab masak memang terus terang aku kata aku …

Bubur Lambuk Resipi Mak Read More »

anak-anak buahku

Moksu rindu same kamu semua…especially yg kat Uk tu..cepat2 la blik..orrrr i gi sane..woooo smpt ke kumpul duit ni..haha….btw, thanks to my sis poskn baju my baby…cumel2 seme bj tu n nak lagi..ahahaha (jimat duit i) uhuuu….klu u all blik sini leh kita kumpul2 cam dlu..mkn ikan 3 rase ur mom masak..pasang khemah kat luar umah..pelita…n u …

anak-anak buahku Read More »