KESAH family AKU daa

Jelawang base camp dengan anak-anak

Semoga ini menjadi kenangan cinta, kasih dan syg kita selamanya..mama dedikasikan blog ini untuk anak-anak mama¬†@ Baha’s Base Camp (270 Meter) Jelawang, Dabong Kelantan Mei 2017 Alhamdulillah, akhirnya aku ada kekuatan untuk decide domain name ni.. so, ni 1st post utk www.jassminerosse.com tp cerita terpaksa lah aku throwback sbb terlalu bnyk cerita lepas yg berakhir …

Jelawang base camp dengan anak-anak Read More »

Bila en.suami jadi PERSONAL SHOPPER!!

Assalamualaikum dan selamat malam.. Aku tak tahu samada aku bermasalah ke atau mmg rmai je mommies dlm pantang jd mcm aku..hari2 duk belek calendar dlm phone..hr2 kira date raya / bebas merdeka..hrmm makin dikira makin lmbt giles pulak masa berlalu..sabo sabo..akn tiba juga nanti hari yg ditunggu..huhu orait bkenaan tajuk entri diatas tu..x tahu samada …

Bila en.suami jadi PERSONAL SHOPPER!! Read More »

Throwback Raya 2016

  Assalamualaikum dan slmt mlm.. hari ni aku nak selitkan gmbr2 throwback kisah raya dlm pantang..terima kasih syg tidak terhingga kepada family aku yg jauh dr kemaman, dungun, s.alam & Australia..terima kasih sudi dtg menjenguk adikmu disini..skurang2nya rayaku terisi penuh beerti.. ok layan..buat sementara malas ni aku up gmbr yg dipetik dr FB dlu..photo lain …

Throwback Raya 2016 Read More »

7th Anniversary

Salam..kita masih dlm shawal kn..slmt ber-open house la uols..iols masih dlm mood bpantang tp ala2 modern..hehehh..mlm td 7 thn yg lalu, berakhirnya status bujang aku. slmt menjadi isteri en.hubby..alhamdulillah sehingga ke hari ini ke saat ini aku masih lg isteri dia..selisih faham tu biasa lah kn..masam manis kehidupan..sedangkan lidah lg tergigit inikan pula suami isteri.. …

7th Anniversary Read More »

4 Ramadan dlm sejarah

Assalamualaikum wbt.. Alhamdulillah syukur bertemu lagi kita dibulan yang mulia ini. Ingin aku ucapkan selamat menyambut ramadan al mubarak kpd pembaca yg beragama islam.. Semoga ramadan ini lebih baik amalannya dari yang telah lalu.  4 Ramadan.. Menjadi titik kesedihan buat aku dan keluarga..kehilangan ibu tercinta yang kami panggil “mak” pada 4 ramadan 2009 tidak pernah …

4 Ramadan dlm sejarah Read More »

Throwback jelawang “baha’s base camp” with my little aqeem

Assalamulaikum.. Nampaknya lebih banyak kisah-kisah throwback akan menyusul oleh kerana dh sekian lamanya tak meng-update blog..rugi rasanya kalau tak up kn entry wlupun throwback punya cerita..jadi aku amik kisah2 throwback yg menarik untuk dikongsikan dan sebagai kenang-kenangan utk diri aku sndiri.. bila bosan aku sendiri akn baca balik cerita2 lama yg banyak diantaranya aku lupa.. …

Throwback jelawang “baha’s base camp” with my little aqeem Read More »

30th bufday

Helo hai..nampaknya setahun sekali aku update blog ni..eihh ok lah dr xde lngsung update kn or perangai x senonoh aku dlu suka delete2 blog..sia2 je aku kumpul followers pastu aku sndiri yg larikn diri..no more!!..itu aku yg dlu..pengecut..takut pd bayang2 sendiri..sekarang aku dh lain..lebih matang barangkali..suka duka jatuh bangun mmg banyak berikan aku kekuatan..tahun ni …

30th bufday Read More »

Perginya penghalau tikus

Salam uols..panas sungguh kan skrg ni..tetap alhamdulillah..wlupun panas tapi berangin..well, dah masuk hari ketiga aku tak nampak bayang satu2nya kucing yg kami bela..aku pnggil kucing tu cat je..sbb dia sekor..so x bertukar dh..aku x ingat dah berapa lama kami bela si cat ni..aku ni jenis yang tak berapa suka bela binatang..tapi aku tak la kejam …

Perginya penghalau tikus Read More »