DIY

DIY baby wrap versi mama

Salam.. oleh kerana ada mama2 luar sana yg pm & comment tanya mcm mana cara nk buat DIY baby wrap ni kan, so, aku decide up la satu entry pasal ni. ni cara aku yg super duper JIMAT ok..klu uols ada duit bnyk, beli je lah yg ready cantik2 tau tp harga mak aiiii lah …

DIY baby wrap versi mama Read More »

Menyemai ros melalui keratan batang

Pagi petang siang malam hujan. Sekejap2 lebat. Kempunan rozi nak berkebun. Sempat la juga curi2 keluar belek2 ros kesayangan rozi yg sedang membesar. Habis terkulai batang ros yg lembut tu. Tapi nasib baik masih selamat dari diserang penyakit. Maklumlah musim hujan ni banyak kemungkinan terkena serangan serangga dan kulat. Biasanya black spot yg suka sgt …

Menyemai ros melalui keratan batang Read More »

Jom wanita-wanita kita woodworking/bertukang & DIY sama-sama (PART 1)

Assalamualaikum & hai kepada awk2 yg terbaca entri bertukang/diy aku ni..aku bkn pro tp aku rajin mncuba..demi melayan minat diy.. Sekali lagi aku nak throwback balik apa yang aku tertinggal utk dikongsikan dengan peminat-peminat DIY. Sorry lah klu ada readers from oversea yg terbuka blog ni. Uols pandai2 lah translatekan blog ni. Sbb biasanya projek2 …

Jom wanita-wanita kita woodworking/bertukang & DIY sama-sama (PART 1) Read More »