berkebun

Projek Ros Jepun Postpone!!

Salam 13 syawal…uols masih dlm mood raya?? since aku dh x dgr radio ni jd mood raya dh hilang la sbb xde berkumandangnya lagu raya..lgpun aku kan berpantang (berpantang la sgt) /wahaha orait..apesal lh kan bila tgh berpantang ni terasa lmbt sgt masa berlalu..baby rayyan tu dh mcm umo sebulan..tp bila dihitung hari br 21 …

Projek Ros Jepun Postpone!! Read More »

Menyemai ros melalui keratan batang

Pagi petang siang malam hujan. Sekejap2 lebat. Kempunan rozi nak berkebun. Sempat la juga curi2 keluar belek2 ros kesayangan rozi yg sedang membesar. Habis terkulai batang ros yg lembut tu. Tapi nasib baik masih selamat dari diserang penyakit. Maklumlah musim hujan ni banyak kemungkinan terkena serangan serangga dan kulat. Biasanya black spot yg suka sgt …

Menyemai ros melalui keratan batang Read More »

Cara tanam pokok pegaga

Assalamualaikum W.B.T dan salam kehijauan dari saya.. Hari ni rozi nak share sikit cara tanam pohon pegaga cara rozi..Banyak kaedah sebenarnya nak menanam sayur ulam-ulaman ni.. Tapi ni cara rozi guna dan alhamdulillah berhasil.. Actually sebelum ni rozi dah pernah cuba tanam tapi gagal tau. terbantut jadinya. sebelum ni rozi just berjaya tanam bunga-bungaan je …

Cara tanam pokok pegaga Read More »

Projek Ros Jepun Postpone!!

Salam 13 syawal…uols masih dlm mood raya?? since aku dh x dgr radio ni jd mood raya dh hilang la sbb xde berkumandangnya lagu raya..lgpun aku kan berpantang (berpantang la sgt) /wahaha orait..apesal lh kan bila tgh berpantang ni terasa lmbt sgt masa berlalu..baby rayyan tu dh mcm umo sebulan..tp bila dihitung hari br 21 …

Projek Ros Jepun Postpone!! Read More »

Hatiku berbunga-bunga..

  Assalamualaikum dan salam bahagia dariku.. BUNGA..melambangkan kewanitaan, kebahagiaan, keindahan dan segala aspek kecantikan..dan bila aku mula meminati bunga apakah sebenarnya yg terjadi..sesuatu yg hampir pasti tidak mungkin terjadi pada diri aku..haha..aku dah tak kisah..aku terlalu meminati bunga sekarang..kalau dulu aku asyik diperli en.hubby sbb setiap bunga yg aku beli confirm mampus.. TAPI skrg…no more…aku …

Hatiku berbunga-bunga.. Read More »

16w 5 days check up HB drop

Assalamualaikum w.b.t.. Pagi tadi awal2 lg hantar aqeem ke sekolah, kononnya nak cepat smpi di klinik..padahal klinik tu dekat sgt je dengan rumah. Tapi aku nk jadi orang 1st check up..as usual pagi adalah waktu keemasan pada aku. 1001 keje aku nak buat sebelum keluar mencari rezeki di kedai kami.  since dah 5 tahun gap, …

16w 5 days check up HB drop Read More »