Month: January 2016

Mount Berembun Chemerung 2011

  Hari Pertama Seawal subuh kami tiba di kawasan rekreasi air terjun chemerung. kemudahan yang tersedia boleh diklasifikasikan kelas pertama. suraunya dan tandasnya yang bersih benar-benar memberikan kepuasan bagi setiap pengunjung yang datang. bayaran yang dikenakan boleh dikatakan berbaloi dengan kemudahan yang disediakan. setelah selesai solat subuh dan mengagihkan nasi goreng yang dibeli semasa perjalanan …

Mount Berembun Chemerung 2011 Read More »

What a busy weekend!!

Assalamulaikum.. Bangun seawal pg, dh bersusun jadual.banyak betul nak kena buat. ye lah mama2 bekerja mmg mcm ni la kn..yg tak bekerja pn sama busy. walaupun semangat aku kental bajet kuat mcm biasa tp hakikatnya pergerakan aku terbatas..nk menyangkul sakit bahu..sapu daun2 kering lebih2 sikit dh kremm..duduk nk bercucuk tanam punggung pulak sakit..nk memanjat tinggi …

What a busy weekend!! Read More »

2016 things to do..

Asaalamulaikum.. Sejak aktif berblog ni, aku lebih suka balik lmbt. lg suka stay kat kedai. kalau tak, kul 6 tepat aku mesti dh balik. ini sbb nk guna desktop la..klu duk edit blog ni mmg tak sedar masa berlalu. kat rumah aku dh xleh nk guna berblog..skrg hp tu ade problem skrin sakit mata tgok …

2016 things to do.. Read More »

Throwback jelawang “baha’s base camp” with my little aqeem

Assalamulaikum.. Nampaknya lebih banyak kisah-kisah throwback akan menyusul oleh kerana dh sekian lamanya tak meng-update blog..rugi rasanya kalau tak up kn entry wlupun throwback punya cerita..jadi aku amik kisah2 throwback yg menarik untuk dikongsikan dan sebagai kenang-kenangan utk diri aku sndiri.. bila bosan aku sendiri akn baca balik cerita2 lama yg banyak diantaranya aku lupa.. …

Throwback jelawang “baha’s base camp” with my little aqeem Read More »

16w 5 days check up HB drop

Assalamualaikum w.b.t.. Pagi tadi awal2 lg hantar aqeem ke sekolah, kononnya nak cepat smpi di klinik..padahal klinik tu dekat sgt je dengan rumah. Tapi aku nk jadi orang 1st check up..as usual pagi adalah waktu keemasan pada aku. 1001 keje aku nak buat sebelum keluar mencari rezeki di kedai kami.  since dah 5 tahun gap, …

16w 5 days check up HB drop Read More »

Cabaran menanam ros kini bermula

Wahh cabaran tu..mcm payah sgt kn..smlm duk saja-saja aku google la pasal ros garden ni..tersangat lah menjadi inspirasi bila tgok garden otai-otai ros ni..kat oversea tak aci..sana campak je boleh hidup..tp time spring la..ni kat malaysia ok..actually keterujaan aku bermula dgn ros garden kakak aku..besar-besar uols ros dia..segar bugar..lalu dari situ terdetik la dijiwa nak …

Cabaran menanam ros kini bermula Read More »

Business and myself

Hari ni terdetik dihati..ehh bkn hari ni je tau..dh bnyk kali dhh terdetik dihati..satu perasaan macam jeles gitu sbb apa ek..org berniaga aku pun berniaga..bkn sehari dua tp dh masuk thn ke tiga kot..apa yg tak puas hati pulak mdm rose oit…takde weh..aku ada rasa mcm jeles semacam je..jeles kot tgok awek2 cun gorgeous gitu …

Business and myself Read More »

30th bufday

Helo hai..nampaknya setahun sekali aku update blog ni..eihh ok lah dr xde lngsung update kn or perangai x senonoh aku dlu suka delete2 blog..sia2 je aku kumpul followers pastu aku sndiri yg larikn diri..no more!!..itu aku yg dlu..pengecut..takut pd bayang2 sendiri..sekarang aku dh lain..lebih matang barangkali..suka duka jatuh bangun mmg banyak berikan aku kekuatan..tahun ni …

30th bufday Read More »