Year: 2012

disebalik kisah banjir 26 disember 2012

Setiap kali musim banjir maka kami selalu mendengar pengalaman banjir mak. kisah lagenda bah merah dan sebagainya..aku tak dapat bayangkan bagaimana keadaan yang digambarkan mak ketika itu. cerita mak, kalau hendak berlaku banjir besar ada beberapa petanda. antaranya angin yang sangat kuat dan yang paling menarik perhatian aku adalah apabila kedengaran guruh yang sahut menyahut. …

disebalik kisah banjir 26 disember 2012 Read More »

Chicken Alfredo Spaghetti Recipe

Hi guys, dah makan?? lapar la kan..hujan-hujan ni rasa nak makan je..tp berat je kaki nak melangkah ke dapur..sejuk..rase nak berbungkus je..perut duk kata lapar..nak tak nak kena jugak la rajin2 kn diri ke dapur..so, aku pilih western recipe la..the simplest recipe and yang pasti YUMMY!!!! ok kat bawah ni aku sertakn sekali recipe utk …

Chicken Alfredo Spaghetti Recipe Read More »

How to install floating link image

 A floating image is basically like this: STEPs to add floating image on your blog 1. Open html design page. Make sure you tick the expand widget templates box.2. Find  ]]></b:skin> 3. Copy And Paste the following code before  ]]></b:skin> #float_corner {position:fixed;_position:absolute;bottom:0px;left:0px;clip:inherit;_top:expression(document.documentElement.scrollTop+document.documentElement.clientHeight-this.clientHeight);_left:expression(document.documentElement.scrollLeft + document.documentElement.clientWidth – offsetWidth);} 4. Then, find </body> 5. Copy and Paste the …

How to install floating link image Read More »

Masa lalu Part one

hi friends,haters and anyone who always support my personal writing..thanks again kerana tidak jemu2 visit my personal blog..okeh, entri kali ni bercerita tentang “MOMENTS yang aku rindui”..urghhh dh berhari-hari aku spent time menyelenggara files yg berselerak dan berlebih-lebihan dalam memory laptop kesayangan aku ni..nahhh merah..tinggal bbrapa bytes je lg..nk bukak Photoshop pn dh tak boleh..huhh …

Masa lalu Part one Read More »

Graduated at last

i’m thinking seriously about my age…i’m the oldest among ’em..my friend masa diploma dlu masing2 dh bkerjaya while i’m just graduated..but alhamdulillah syukur i graduated at last..even though a bit late..i still remember how poor my result during diploma..it’s hard to get even 3.00 gpa..finally i graduated my diploma below 3.00..it’s ok yg lpas tu biarkn …

Graduated at last Read More »

Durian Trip

hi bertemu lg..hr ni aku nak cerita pasal durian..smalam ade konvoi opis hubby aku ke jeli area dabong hulu kelantan..konvoi serbu kebun durian one of my hubby’s office mate..ntah lupa lak brp ekar kebun durian tu..mmg bnyk uols durian.. sepanjang dh nk smpi kebun tu gila bnyk nampak berlonggok2 durian kat umah kebun sepanjang pjalanan..wow …

Durian Trip Read More »

luqman photoshoot with his McQueen car

hi readers and friends..here’s some photos i just wanna share..maybe i’ll add some more photos later..actually i’m busy rite now because my “SECRET TASK” not yet completed. huhu its sound weird rite.. no problemo, someday i’ll share it ….well dh lama rasenye x photoshoot my little sweeet talent…so, lepas hntar jubah konvo and amik gmbr …

luqman photoshoot with his McQueen car Read More »

YES u’re my son

hi guys..thanks krn masih sudi meninjau di blog ni..nothin special to share..hmm actually aku maseh dlm proses mnguruskn sesuatu..sorry xley share menda ni buat mase ni..nanti ble tiba mase aku cerita..huhh smalam misi aku selesai di melaka wlupun blum 100% lg..tp aku consider lepas la..thanks to her (lecturer) sbb sudi tolong aku and bg moral …

YES u’re my son Read More »